torstai 10. heinäkuuta 2014

Isännöitsijän kosto

Kesä toi talojen keskelle kaljalauman, parikymmenpäisen joukon, joka istui tai makoili nurmikolla vetelehtien, juoden pitkin päivää. Edes penkin vieminen ei heilauttanut porukkaa, nurmikkoa oli vaikeampi viedä muualle. Mitä enemmän tyhjiä pulloja ilmestyi nurmikolle, sitä enemmän he alkoivat huudella ohikulkeville ihmisille. Joskus aamuisin nurmikolla makasi tiedoton mies, ei niistä tiennyt aina olivatko ne vielä elävien kirjoissakaan.

Pahinta oli joukon hätä asioinnit läheisen talon kolmen kuusen väliin. Sinne menivät niin miehet kuin naisetkin. Lapset leikkivät siellä piilosta, ei sitä tiennyt mitä tauteja sellaisessa paikassa oli.

Isännöitsijä sai viestejä vihaisilta asukkailta, tuollaisen joukon katsominen ei ollut enää mukavaa päivittäin asukkaille.

Eräänä myöhäisenä iltana kun nurmikolla ei ollut enää ketään isännöitsijä tuli paikalle pakun kanssa, laittoi jotain kuusien väliin, levitti kasvuturvetta, kanankakkaa nurmikolle ja poistui paikalta hymy karehtien suupielissään.

Seuraavana päivänä vain kaikkein sitkeimmät istuskelivat edelleen nurmikolla, mutta janokaan ei enää ollut kaikista suurin. Hätä yllätti kuitenkin, mutta tutussa paikassa he saivat kokea yllätyksen.
- Kuka helvetti tänne on tuonut kaktuksia ja nokkosia...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti